What's up עסקים וקהילה בעמק חפר

כניסה לחברים רשומים



What's Up ב Facebook

יקב ויתקין

יקב ויתקין (הגדל)

כשנכנסים למרכז המבקרים החדש של יקב ויתקין, התחושה היא שהגעתם לסלון ביתי שבו לכל רהיט יש סיפור משלו, ואת הרוב בנה במו ידיו דורון בלוגולובסקי. הבר הארוך העשוי מחלקי חביות, שולחנות הבר והכיסאות, הארונות הבנויים, כולם מעשה ידיו. בחדר הישיבות המרווח ניצב שולחן עץ ענק שנבנה משעם ועל הקירות תמונות בשחור לבן המשחזרות את חיי המשק החקלאי של הסבים שהיו בין מקימי כפר ויתקין.

 

 

סיפורו של היקב מתחיל בשני גיסים: דורון, שרכש את האהבה ליין בזמן שעבד בתחום האבן באיטליה, ואסף פז, גיסו של דורון, שהוא הישראלי הראשון בוגר הפקולטה לייננות בבורדו. בשנת 2001 הקימו השניים יקב קטן בנחלה של המשפחה בכפר ויתקין. שרונה, אישתו של דורון ואדריכלית במקצועה, הצטרפה למיזם בהמשך, ועזרה לדורון לתכנן ולנהל את בניית משכנו החדש של היקב.

 

 

זהו יקב בוטיק משפחתי, הנחשב לאחד מפורצי הדרך בארץ. החל משנת 2002, ייצר היקב יינות איכות מקריניאן, פרנץ קולומבאר ופטיט סירה - זנים שלא זכו עד אז להתייחסות מתעשיית היין המקומית. בשנה זו הצילו אנשי היקב כרמים בוגרים של זנים אלו מעקירה והחלו לטפחם. אלו שורשיה הראשונים של הגישה הים תיכונית בייננות המקומית, שהיקב הוא מחלוציה.

 

 

סיפורו של היקב הוא מסע ישראלי בעל אופי חקלאי טהור. ראשיתו במשק החקלאי בכפר ויתקין וכיום הוא חולש על כרמים מהרי ירושלים וכרמי יוסף בדרום, דרך זיכרון יעקב במרכז, ועד רמת הגולן והגליל העליון בצפון. כיום, גישת הייננות הייחודית של היקב ובראשם יינות הסדרה – 'מסע ישראלי', זוכים לשבחים ולהערכה בארץ ובעולם.

 

 

את היין הראשון יצרו ביקב ויתקין בשנת 2001, מ-300 ק"ג של ענבים שנרכשו מכרם בצפון הארץ. כאשר הדרישה ליין גדלה והמשק המשפחתי לא ענה יותר לצרכי היקב, חיפשו מקום מתאים לעבור אליו. אחרי שנים של תכנון, ובתמיכת כל הרשויות, נבנה ב- 2015 היקב החדש ממש צמוד לגשר הצבים שבנחל אלכסנדר. המבנה המרשים כולל: את היקב החדש, חדרי קירור ואחסון, מרכז מבקרים, חדר טעימות, חצר גדולה ומטופחת וכרם לימודי.

 

 

במרכז המבקרים ניתן לקיים סדנאות ומפגשי העשרה בנושא יין, וגם לחוות טעימת יין באווירה רומנטית.

 

בחוץ, לצד רחבת הכניסה, ניטע לאחרונה כרם לימודי שבאמצעותו שואפים אסף, דורון ושרונה להנחיל את תרבות היין לדור הצעיר. למעשה, המקום הנעים הזה נועד לחשוף את עולם היין גם לאנשים שאינם נמנים עם אוהבי היין המושבעים. וגם, למען הסביבה ולמען העתיד, כל הפסולת המוצקה הנותרת מעיבוד הענבים ביקב (שזרות, קליפות, חרצנים) מועברת לרפתות כמזון לפרות, והמשקעים שנותרים בסיום התסיסה משמשים לדישון הכרמים.

 

 

"דמיינו לכם שבפעם הבא שיש לכם זמן פנוי, במקום ללכת לבית קפה תגיעו למרכז המבקרים של היקב, שם ימתין לכם מדריך מוסמך שיציג לכם את היינות, בליווי פלטת גבינות ונשנושים. חווית הטעימות שאנו מציעים כאן יכולה לשמש גם כתוכן מרכזי באירוע בוטיקי קטן, או תוספת מעניינת למפגש עסקי".

 

 

חג שמח, שנת בריאות ושמחות

 

F: יקב ויתקין | 09-866-3505 |  גשר הצבים, נחל אלכסנדר, כפר ויתקין | www.vitkin-winery.co.il

עבור לתוכן העמוד
עמק חפר | עסקים | קהילה | בילוי ופנאי | עסקים קטנים | בית קפה | מסעדות