פורטל עמק חפר » אסתטיקה ויופי » הוצאת שתלים לצורך החלפה או הרמת חזה – מדוע זה כדאי?

הוצאת שתלים לצורך החלפה או הרמת חזה – מדוע זה כדאי?

הוצאת שתלים

הוצאת שתלים מהחזה הינה הליך כירורגי שמספק מענה הן לצרכים אסתטיים והן לצרכים רפואיים. מאחר שבאופן טבעי מדובר בניתוח פלסטי שני, אחרי הגדלת החזה, חשוב במיוחד להפקיד אותו בידיים המיומנות ביותר שיש – בין אם מתבצעת "רק" הוצאה של השתלים ובין אם מחליפים את אלה הקיימים בחדשים. ד"ר רם סילפן צבר ניסיון רב בביצוע הליך כירורגי זה, וכאן בעמוד הוא משתף את המידע הרלוונטי – כדי שתוכלי לקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורך.

איך מתקבלת ההחלטה אם להוציא את השתלים מהחזה?

כאמור ניתן לחלק את המצבים שבהם נשקלת הוצאת שתלים מהחזה לשתי קטגוריות: מצבים הנובעים מסיבה רפואית, ומצבים הנובעים משיקול אסתטי. 

סיבות רפואיות

הוצאת שתלי סיליקון עשויה להידרש עקב דליפה של חומר זה אל בית החזה. מדובר במצב נדיר, אבל אם הוא מתרחש, אי אפשר כמובן להתעלם מכך. מקרה אחר, נפוץ יותר, הוא קופסית – היווצרות של רקמה מצולקת סביב השתל. ככל שהרקמה עבה וקשה יותר, כך גדל הסיכוי שהקופסית תגרום לכאב של ממש, עד כדי הצורך להוציא את השתל כולו.

מעבר לצורך מידי, ישנה השאלה מה לעשות עם שתלי סיליקון אחרי שעוברות 10-15 שנים ממועד ההגדלה. במאה ה-21 הגדלות החזה הפכו לפופולריות מאוד, ולכן באופן טבעי הולך וגדל גם מספר הנשים שהסוגיה רלוונטית עבורן. נכון להיום אין עדיין המלצות חד-משמעיות. יחד עם זאת כן יש קונצנזוס בקרב גורמי הבריאות השונים שחשוב לבחון את מצבם של השתלים אחרי פרק זמן משמעותי. הדרך הנכונה היא בדיקות דימות (MRI / אולטרסאונד) וייעוץ מקצועי מכירורג פלסטי מנוסה.

סיבות אסתטיות

הגוף עובר עם השנים תמורות משמעותיות, וגם הטעם של כל אישה עשוי להשתנות לאורך זמן. בהתאם בהחלט ייתכן מצב שבו גם אחרי ניתוח הגדלת חזה שהסב נחת רבה, יופיע רצון לשינוי. בדרך כלל במקרים אלה ניתוח הוצאת שתלים יכלול גם הנחת שתלי סיליקון חדשים, קטנים או גדולים יותר. התועלת מהליך כירורגי זה היא גם אסתטית אבל גם רפואית, שכן הדגמים המתקדמים של השתלים הם איכותיים יותר מאלה שבהם נעשה שימוש בעבר.

תכנון הליך הוצאת שתלים מהחזה   

גם אם לכאורה מדובר בפעולה פשוטה יחסית, הוצאת שתלי סיליקון מהחזה מחייבת תכנון קפדני. בפרט כך הדבר כשהמטרה היא החלפת השתלים הקיימים.

למעשה הוצאת השתלים, מכל סיבה שהיא, היא גם הזדמנות לעצב את החזה ולהקנות לו את המראה האידיאלי מבחינתך. בחלק מהמקרים תתבצע הרמת חזה כדי להקנות לשדיים זקיפות קומה ונוכחות נכונה יותר. כשמחליפים שתלים, ייתכן צורך בשינוי ה"כיסים" בחזה שבהם מונחים השתלים. בכל מקרה ד"ר רם סילפן מקדיש תשומת לב רבה לתכנון הניתוח הפלסטי, ביחד עם כל מטופלת, כך שיושג מקסימום שיפור בכל המדדים – הן מבחינה רפואית, הן בתחושה והן במראה. מפגש הייעוץ משמש את ד"ר סילפן גם לטובת התייחסות לפן הרגשי: מאחר שמדובר בניתוח פלסטי נוסף, לאחר שכבר בוצעה הגדלה של החזה, ייתכנו רגשות מורכבים ומן הראוי לוודא מוכנות נפשית לצד המוכנות הפיזית.

הוצאת / החלפת שתלים והרמת חזה

לעיתים הוצאת שתלים תותיר את השדיים ריקים וצנוחים . במקרים אלה ידון דר' סילפן עם המטופלת האם לבצע הרמה באותה פעולה כירורגית. יש מקרים בהם תוסר גם הקופסית (המעטפת שיצר הגוף בתגובה להחדרת השתל).

הוצאת שתלים והרמה ללא שתלים

לאחרונה הרבה מטופלות פונות לשם הוצאת שתלים וביצוע הרמה ללא שתלים. במקרים אלה ידון דר' סילפן על המשמעויות של הפעולה הכירורגית ויתאר את ההליך עצמו. במקרים מסויימים הוצאת השתלים תותיר את השד ריק לחלוטין מתוכן ויהיה ניתן אז לשקול למשל שימוש בשומן עצמוני. במקרים אחרים בהן המטופלות בעלות שד גדול מספיק בנפחו לא יהיה צורך בכל פעולה כירורגית נוספת. גם במקרים אלה תתכן הוצאה חלקית או מלאה של הקופסית.

החלמה בעקבות הוצאת / החלפת שתלים

ייתכנו הבדלים מסוימים במשך ההחלמה הנדרשת בהתאם למאפיינים הספציפיים של הניתוח: האם בוצעה הוצאה או החלפה, האם נדרשה הרחבה של הכיסים שבהם מונחים השתלים, האם היה צורך לשאוב סיליקון שדלף וכו'. ברוב המקרים ניתן לאחר שבוע עד עשרה ימים לחזור לשגרה כמעט מלאה פרט למאמצים גופניים.

המלצה נוספת היא להימנע מהרמת הידיים אל מעל לקו הכתפיים, וזאת במשך כשבוע. בחלק מהניתוחים מושארים בגוף נקזים על-מנת למנוע נפיחות. ד"ר סילפן יוציא אותם לאחר מספר ימים. בכל מקרה כל מטופלת זוכה לליווי צמוד, מענה מלא לכל שאלה שעולה במהלך ההחלמה ולתמיכה רגשית במידת הצורך.