יום שישי
19th אפריל 2024

פורטל עמק חפר » אסתטיקה ויופי » על יישור אף וניתוח ליישור מחיצת האף – כל המידע

על יישור אף וניתוח ליישור מחיצת האף – כל המידע

אף ישר

מחיצת האף היא החלק שבמרכז האיבר, זה שמפריד בין שני הנחיריים. במצב תקין, היא ישרה לחלוטין כך שנשמרת סימטריה בין שני חלקי האף, ומתאפשרת נשימה מיטבית ללא שום הפרעה. אצל 4 מכל 5 בני אדם ישנה סטייה כלשהי במחיצה. ברוב המקרים מדובר בעיוות קל יחסית שלא פוגע באסתטיות או בתפקוד – אבל ישנם גם מצבים שבהם ייתכן צורך בהליך כירורגי ליישור המחיצה. בעמוד זה תמצאו מידע על ניתוח ליישור מחיצת אף שיסייע לכם להבין האם גם לכם כדאי לעבור אותו.

באילו מקרים כדאי לשקול את יישור מחיצת האף?

ניתוח יישור אף מתבצע כאמור בעיקר מסיבות רפואיות, אבל גם לאסתטיות יש משקל בהחלטה הסופית. עקמומיות של המחיצה עלולה לחסום את מעבר האוויר דרך אחד הנחיריים, וכתוצאה מכך לגרום לדלקות חוזרות בסינוסים, בעיות נשימה, נפיחות יתר של קונכיות האף, אי נוחות (תחושת אף סתום קבועה), צינון מתמיד, חוש ריח לקוי, הפרעות בשינה, פצעים בחלל האף ועוד. סיבות אפשריות לסטייה של המחיצה הן מום מולד, התפתחות בעייתית בשלבי החיים הראשונים וחבטה חיצונית בכל גיל שהוא.  

במהלך מפגש הייעוץ הראשוני, נבחנת מידת הסטייה וכמו כן נלקח בחשבון מבנה האף באופן כללי. על בסיס המידע שנאסף, לרבות ההשפעה של העקמומיות על המראה החיצוני ועל הדימוי העצמי של האדם, תינתן חוות הדעת המקצועית. 

כשההחלטה היא לעבור ניתוח ליישור מחיצת האף, מרכיב נוסף במפגש ייעוץ אצל כירורג פלסטי מנוסה ואחראי הוא שקיפות מוחלטת לגבי התהליך, כולל תקופת ההחלמה וסיבוכים אפשריים – כך שההחלטה תתקבל על סמך תמונת מצב מלאה ומפורטת. 

הכנה לקראת ניתוח ליישור מחיצת אף

בנוסף לאבחון המדויק של מצב המחיצה, לקראת ניתוח יישור אף יש לבצע בדיקות רפואיות שונות. בפרט עוברים המטופלים בדיקות דם ותפקודי קרישה. במקרה של מחלות רקע נדרשת חוות דעת של הרופא המומחה שאחראי על המעקב אחריהן. 

לקראת הניתוח עצמו יש להפסיק להשתמש בתוספי תזונה מסוימים (כגון אומגה 3) ובתרופות נוגדות קרישה (למשל קומדין ואספירין). בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא לפני שמשנים טיפול תרופתי.

כיצד מתבצע ניתוח יישור אף?

במרבית המקרים ניתן לבצע ניתוח ליישור מחיצת האף תחת הרדמה מקומית. בדרך זו נחסכים מהמטופלים הסיכונים שטמונים בהרדמה מלאה ובנוסף ההתאוששות מהירה יותר. ההחלטה מתקבלת בכל מקרה על סמך שיקולים רפואיים מעמיקים, ועוד כדאי לדעת שבמרכז תל אביב לכירורגיה פלסטית ישנו חדר ניתוח פרטי שמבטיח תנאים נוחים ובטוחים במיוחד. הידע רחב ההיקף לגבי ביצוע ניתוחים פלסטיים בהרדמה מקומית והניסיון המגוון של ד"ר תורמים אף הם לאיכות ההליך הכירורגי, כמו גם לאופן שבו הוא נחווה ע"י המטופלים.

יישור מחיצת האף מתבצע באופן אנדוסקופי, כלומר בעזרת מכשיר ייעודי זעיר שמוחדר לאף וכולל מקור אור, מצלמה וכלי ניתוחי. בזכות ציוד זה אין צורך לבצע חתכים חיצוניים, כך שההחלמה פשוטה יותר ולא נשארות צלקות חיצוניות.

היישור עצמו מבוסס על חיתוך של סחוסים במחיצה, ובמידת הצורך גם הסרת חלקים גרמיים (מחיצת האף מורכבת מעצם בחלק העליון וסחוסים בחלק התחתון). בחלק מהמקרים תתבצע גם הקטנה של הקונכיות. פעולה אפשרית נוספת היא הכנסת מייצבים כדי לקבע את החלק הסחוסי של המחיצה במקום הרצוי.

החלמה בעקבות יישור אף

ברוב המקרים השחרור הביתה יתבצע כבר ביום הניתוח. דר' איננו משתמש בטמפונים באופן סדיר וכך גם נמנעת חוסר הנוחות הכרוכה בשימוש דר' ממליץ להמנע ממאכלים חמים ו/או קשים במשך מספר ימים ו/או קינוח האף. בדרך כלל לאחר כשבוע אפשר לחזור לשגרה מלאה פרט לביצוע פעילות גופנית מאומצת. כמו כן יש להגן על האף מפני חשיפה לשמש במשך לפחות שבועיים. במידה והינך מורטת גבות – מומלץ לבצעה מספר ימים לפני הניתוח.

כירורגים פלסטיים אחראים מספקים כאמור מידע מפורט לגבי הניתוח, וכחלק מכך מפרטים גם את הסיבוכים האפשריים: דימום באף, זיהום, פגיעה עצבית ונקב באף. השכיחות של סיבוכים אלה נמוכה מאוד.

ד"ר מבצע בעצמו את הביקורות שלאחר ניתוח יישור מחיצת אף, זאת בנוסף לתמיכה ולליווי הצמוד מצד צוות המרכז. לאחר שהמחיצה מתייצבת והתוצאות של ההליך הכירורגי באות לידי ביטוי מלא, הנשימה הופכת קלה הרבה יותר ובחלק מהמקרים ישנה גם תועלת אסתטית ניכרת לעין.