What's up עסקים וקהילה בעמק חפר

כניסה לחברים רשומים



What's Up ב Facebook

גילגולה של סופגנייה

גילגולה של סופגנייה

בשיטוטיי אחר מקורותיה של זו המגיעה אלינו בדצמבר במלוא הדרתה, אחרי שעברה שינויים בנדודיה ממקום למקום בעולם, הסופגנייה שלנו מתקשטת בשלל גירסאות. הפעם פגשתי אותה בפארק התעשיות עמק חפר אצל יואב דקלבאום.. חיננית ומאופקת בגזרה קטנה יותר ואפויה ...כזאת שאפשר למלא בכל מה שנפשכם חושקת בו בחנוכה הקרב ובא..

טיפים לסופגנייה מנצחת של יואב דקלבאום:

· סוג הקמח ממנו עשויה הסופגנייה חשוב מאוד. אני ממליץ על קמח עתיר בגלוטן,

  כך הסופגנייה תהיה אוורירית ונימוחה בפה. אפשר לשלב עם הקמח הלבן קמח

  כוסמין (לסופגנייה בריאה יותר) או להשתמש בקמח כוסמין בלבד.

· סופגנייה מנצחת דורשת 2 התפחות. הראשונה תהיה ישר אחרי שמכינים את הבצק ולמשך שעתיים לפחות עד שהעיסה מכפילה את ניפחה, והשנייה לשעתיים נוספות לאחר שמכינים את כדורי הסופגניות

· אני ממליץ ללוש את הבצק לפחות 10 דקות, כך הבצק הופך אלסטי ומשחרר את הגלוטן החוצה

· סופגניות שאופים בתנור מקבלות את הקירספיות של הטיגון ע"י הברשה בסירופ סוכר מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור

תוספות

השילוב הכי טוב בעיני הוא השילוב הקלאסי והמסורתי של ריבת תות שדה ביתית.

רעיונות לשילובים נוספים ומעניינים: קרם פטיסיר שאפשר להוסיף לו לוונדר או מי ורדים וג'לי פטל, מוס חלווה, מוס מסקרפונה, מוס ליצ'י, מוס פירות יער, לימון ערק ולואיזה, קרם פיסטוק, חליטה של זעתר ווניל, או סופגנייה מלוחה עם מוס גבינת פטה וזיתי קלמטה ומעל פרמז'ן

 

מתכון לסופגנייה אפויה (קטנה)

מרכיבים לעיסת הסופגנייה:

קילו קמח

20 גרם מלח

125 גרם סוכר

50 גרם שמרים

9 ביצים

100 גרם חלב / חלב סויה

מרכיבים לסירופ סוכר:

קילו סוכר

1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את מרכיבי הסופגנייה במלוש במיקסר ומוסיפים אחרי 5 דקות לעיסה חצי קילו חמאה רכה תוך כדי ערבוב, עד שכל הבצק הופך לאחיד (לוקח בערך 7-8 דקות).

2. מתפיחים את הבצק במשך שעתיים

3. בסיום ההתפחה לשים בעדינות ומכדררים לכדורים של 30 גרם

4. מתפיחים לשעתיים נוספות

5. אופים בתנור על 130 מעלות עד שזה מזהיב (רבע שעה)

6. מוציאים את הסופגניות מהתנור

7. מרתיחים ביחד את מרכיבי סירופ הסוכר, עד שהוא הופך לנוזלי. מברישים את הסופגניות בסירופ, וממלאים בתוספת אהובה.

 

 

 

ואם בכל זאת חקשה נפשכם בסופגניות "רגילות", ריכזנו עבורכם את המקומות השווים בעמק חפר:

הדס עופה מתוק (קיבוץ העוגן) - 054-6543108, גרציא (קיבוץ העוגן) – 09-8943942 |

סופר אלונית משמר השרון – 09-8946679 | אפרת קרוגמן (כפר ידידיה) - 052-2563562 |

ארז ולרשטיין (חופית) - 09-8354809 | אגדת לחם (כפר הרואה) - 04-6251266 |

עוגות שושנה (כפר הרואה) - 04-6365233 | אוסק'ה בית של מתוק (חוגלה) – 052-7799597 | אלה פטיסרי (גבעת חיים איחוד, פארק תעשיות עמק חפר) - 04-6546155 |

וכמובן אצל יואב דקלבאום (פארק תעשיות עמק חפר) – 04-6895281

 

חג סופגניות שמח

 

 

עבור לתוכן העמוד
עמק חפר | עסקים | קהילה | בילוי ופנאי | עסקים קטנים | בית קפה | מסעדות