What's up עסקים וקהילה בעמק חפר

כניסה לחברים רשומים



What's Up ב Facebook

פסיפס גבינות - משק סהר

 

כשצופיה פלד בחרה לשחזר חוויה קסומה של טיול בארץ זרה, והזמנה לחווה משפחתית, הכוללת טעימה מגבינות שנעשו בעבודת יד,

היה ברור לכולם שמשהו טוב וטעים יצא מזה.

כתבה: שירה אדלר כליף

 

הפסלים ועבודות הפסיפס המרהיבות המוצגות בכניסה לביתם של יורם וצופיה במשק סהר שבמושב אומץ, מסגירות כי אשת יצירה גרה כאן.

 

הרעיון של צופיה לעשיית גבינות בוטיק נולד במהלך טיול עם בן זוגה ובנו שבדיוק השתחרר מהצבא בהודו.

 

עד לאותה תקופה עבדה בסלקום, ועסקה באומנות הפסיפס והקרמיקה, תחביבים אהובים שהחלו עוד בימי לימודיה במכללת "אורנים" בטבעון במסלול של לימודי ציור.

 
                                     

יורם בן זוגה, רפתן במקצועו ודור שני במושב אמץ, הציע לה את הרעיון של הכנת גבינות מחלב המשק. צופיה שהתאהבה

ברעיון יצאה לקורס הכנת גבינות קשות שהעביר גבן ממשפחה שוויצרית, ובהמשך גם נסעה לאיטליה לקורס מיוחד שהכשיר

אותה בייצור גבינות איטלקיות. הגבינות שייצרה היו משובחות וטעימות, והתגובות הנלהבות של הטועמים המאושרים הובילו

את צופיה להחלטה לעזוב את עבודתה בסלקום, לצאת לדרך חדשה.

 

את המגבנה 'פסיפס גבינות-משק סהר' פתחה צופיה לפני 3 שנים, במבנה הרפת הראשונה שנבנתה ע"י אביו של

יורם עוד בשנת 1949. היא אובזרה במכשור מקצועי לייצור גבינות, והחלה לייצר גבינות מחלב עיזים ומחלב משק טרי של בקר.

צופיה משקיעה תשומת לב רבה בכל שלבי ההכנה, ותוך כדי שיחתנו היא גם מתרכזת בערבוב מי הגבינה. "אני מקפידה על ייצור מדויק ואיכותי, משלב הפיסטור, ועד לשלבי הגיבון המתקדמים. כל גבינה מיוצרת בשיטה ידנית, וללא חומרים משמרים, כי חשוב לי שהגבינה תהיה טרייה, איכותית, ותשמר את הטעמים המקוריים שלה". במקרר של פסיפס גבינות נמצאות בדרך קבע גבינות צפתיות, לבנה, גבינות קשות- גרוייר, קשקבל, פוקורינו, מנצ'גו, גורגונזולה, קממבר ועוד.

"כל גבינה שאני מכינה מקבלת יחס אישי, השקעה ותשומת לב. אני יוצרת את הגבינות בידיים שלי ומכניסה בהן הרבה אהבה, ומאמינה שזה מורגש בטעמן הייחודי, ותמיד שמחה לשמוע מלקוחותיי כיצד הן משתלבות בארוחות משפחתיות, בפיקניק רומנטי, או מוגשות לצד יין בערב חברים נעים".

בימים אלו עובדת צופיה על ליין גבינות מיוחדות לכבוד חג השבועות, ובניהן כדורי גבינות בטעמים מיוחדים ומפתיעים. שמו הייחודי של העסק מרמז על העיסוק הנוסף של צופיה. בצמוד לביתה היא הקימה סטודיו לפסיפס 'מול הרפת' בו היא יוצרת וגם מדריכה בקבוצות קטנות יצירה בפסיפס, עבודה בקרמיקה, ופיסול ברשת. המשתתפים בסנדאות יוצרים תמונות, משדרגים רהיט ישן, יוצרים רהיט חדש, וגם מפסלים בטכניקה ייחודית. בנוסף היא יוצרת עבודות פסיפס וקרמיקה אישיות על פי הזמנה לבתים ולמוסדות, ומשתתפת בתערוכות אומנות. הגבינות נמכרות במגבנה, הגעה בתיאום טלפוני מראש.

 

קיץ טעים וחג שמח

פסיפס גבינות | בראשית 18 מושב אומץ | 052-8907774 050-5224492 |

פייסבוק – פסיפס גבינות-משק סהר | ww.zofia.co.il | kimono2008@gmail.com

 

עבור לתוכן העמוד
עמק חפר | עסקים | קהילה | בילוי ופנאי | עסקים קטנים | בית קפה | מסעדות