What's up עסקים וקהילה בעמק חפר

כניסה לחברים רשומים



What's Up ב Facebook

הקצביה

חג הפסח - הוא חג האביב המבשר על פתיחת עונת המנגלים. בקצביה שבמתחם ביתנ'ס ביתן אהרון נשמח לעמוד

לרשותכם עם בשרים משובחים לעונת המנגלים ולכל ימות השנה. בקצביה תוכלו להנות מבשר טרי - אנטריקוט,

סינטה, צלעות טלה וכמובן כל חלקי העופות. בנוסף גדושים המדפים בחנות במבחר בירות משובחות, יינות,

שמן זית, טחינה גולמית, תבלינים, פסטות, רטבים, מטבלים ועוד המון מוצרי גורמה לאוכל מסעיר ואיכותי.

 

צירפנו לכם את עשרת הדיברות למנגליסט המנצח שיצא לכם בשר טעים אש, וטיפ קצר על איך לא תרגישו כבדים

בארוחת החג ומתכון חגיגי לצלי כתף.


חג טעים ושמח מצוות הקצביה.

 

עשרת הדברות למנגל מנצח:

1. רכשו את הבשר אצל קצב ידוע שמוכר בשר באיכות גבוהה.

2. רכשו בשר טרי ומיושן כהלכה.

3. עדיף לרכוש בשר טרי 100% ולא לקנות בשר קפוא או מצונן.

4. ביום המנגל, הביאו את הבשר לטמפרטורת החדר לקראת הצלייה.

5. בקשו מהקצב שעובי הסטייק יהיה מינימום 2 ס"מ כדי שלא יתייבש.

6. דאגו שהפחמים יהיו לוהטות עם שכבה דקה של אפר ושהרשת במרחק 10-15 סמ' מהפחמים

7. הניחו את הסטייק על הרשת למשך 3 דקות! וכאשר הוא מתחיל להזיע יש להופכו ל-2 דקות.

8. זכרו, הבשר ממשיך להתבשל גם אחרי שמורידים אותו מהמנגל.

9. לבשר טוב אין צורך להוסיף תבלינים אלא מלח ופלפל בלבד.

10. מלח תוסיפו ישר לאחר הצלייה, עדיף לא לפני הצלייה כי מלח סופח נוזלים.

 

שילוב של בשר ופחמימות מכביד ויוצר תשישות – איך להימנע
ידוע כי השילוב של בשר ופחמימות יוצר תחושת כובד ותשישות. כדי להימנע מהתחושה זו כדאי לאכול בשר בשילוב עם

סלטי ירקות למיניהם, או חציל קלוי, או פלפלים ובצל קלויים ולא לחם, פיתות או תפוחי אדמה. מומלץ לשלב עם ארוחת

בשרים יין אדום המחדד את הטעמים של הבשר ומשמח את הבריות. 

 

 

מתכון חגיגי לצלי כתף:

 

נתח מס 4 או 5 במשקל 2.5 ק"ג

חצי כוס שמן זית

2 כפות מלח גס

1 כף פלפל שחור גרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה

ציר בקר

4 בצלים גדולים חתוך גס

4 ארטישוק ירושלמי

1 לפת חתוך גס

1 סלק חתוך גס

1 סלרי ראש חתוך גס

פלפל אנגלי, עלי דפנה, עלי סלרי, זרעי כוסברה

 

 

 
                                                                       

ההכנות:

מצפים את הנתח במלח ופלפל.

סוגרים את הנתח בצליה מכל הצדדים ומוציאים.

בשמן שנשאר בסיר מטגנים 4 בצלים.

לאחר מכן מוסיפים את כל ירקות השורש וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את ציר הבקר.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים והעלים.

סוגרים היטב את הסיר ומבשלים 3 שעות על אש קטנה.

לאחר 3 שעות מוציאים את הנתח מהסיר ונותנים לו להתקרר.

כשהנתח קר פורסים אותו לפרוסות דקות.

לפני הארוחה מוסיפים את הפרוסות לרוטב, מחממים ומגישים

חג שמח ובתאבון

 

הקצביה - בשר טרי ומעדני איכות | מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון | 09-8664-771
נעמה - 052-5685073, ליאור – 052-2685072 |
Naamaa78@gmail.com | פייסבוק: הקצביה

עבור לתוכן העמוד
עמק חפר | עסקים | קהילה | בילוי ופנאי | עסקים קטנים | בית קפה | מסעדות