What's up עסקים וקהילה בעמק חפר

כניסה לחברים רשומים



What's Up ב Facebook

קפה טוב - בית קפה קצת אחר

קפה טוב - בית קפה קצת אחר (הגדל)

'קפה טוב' הוא בית קפה קצת אחר. כאשר תסתכלו על בית הקפה לא

תראו שום דבר שונה או מיוחד, אך לאחר ישיבה של כמה דקות תבינו

את ההבדל..

'קפה טוב' הינה רשת בתי קפה חברתיים אשר מהווים מרכז הכשרה

מקצועי שיקומי למתמודדים עם קשיים נפשיים, ומטרתה הקניית

מיומנויות תעסוקתיות, תקשורת בין אישית והתנסות מעשית בתפעול

מטבח, שירות לקוחות, ומגוון תפקידים נוספים מעולם המסעדנות,

במטרה לייצר גשר תעסוקתי לעבודה בשוק החופשי.

 

 
 
 
"לקחת בית קפה כעבודה שיקומית זה נכון מאוד. בבתי קפה יש המון ניצחונות קטנים- למידת תפריט,
לזכור איך עורכים סכום כמו שצריך: סכין מימין ומזלג שמאל. אלו דברים שמאוד מחזקים את המתמודדים,
הפידבקים החיוביים, ההצלחות הקטנות האלה". מספר נועם טוקר מנהל בית הקפה בחדרה.

 

נעם טוקר, בן 34, גדל והתחנך בתנועת הנוער בני המושבים, כשהשתחרר מהצבא, כמו חיילים משוחררים

רבים עבד בבית קפה. "תחום החינוך וההדרכה היה דבר שתמיד משך אותי". השילוב בין הידע בקפה ובין

העולם השיקומי- המשיק להדרכה היו הדברים שגרמו לו להגיע ל"קפה טוב". "זה האתגר של ללמוד משהו,

כשאתה מתעסק עם אנשים זה אינסוף למידה וכשאתה מתעסק עם מתמודדים זה אינסוף למידה ומעבר".

 

העבודה בבית הקפה היא עבודה שיקומית שמטרתה לדמות למתמודדים את העבודה בחוץ ולשלב אותם בשוק העבודה

בסוף התהליך. "הקושי כאן זה לא רק העבודה עצמה, זה המלחמה של המתמודדים לקום בבוקר ולהביא את עצמם לעבודה.

אנחנו רוצים שהחבר'ה פה ירגישו איך זה לעבוד בבתי קפה אחרים, גם שם יהיה לחץ וגם שם אנשים יצעקו ויתעצבנו. אנחנו

מנסים לשקף להם את זה, אך באותו הזמן צריכים גם להיות הרבה יותר רגישים לצרכים שלהם, וזו ההתמודדות והדילמה

היומיומית שלנו מולם".

 

הניצחון הגדול בבית הקפה הוא כמובן השמת המתמודדים החוצה, אך עם זאת ישנם ניצחונות נוספים- "דבר נפלא שקרה

פה הוא שקידמנו שתי מתמודדות לתפקיד אחראיות משמרת. העובדה שכבר פחות ופחות צריכים אותי ואת ליאב

(סגן המנהל) פה ועדיין יש ההתנהלות שוטפת ותקינה היא הצלחה ענקית מבחינתי".

 

אנחנו מאפשרים לכל אחד לעבור את התהליך בקצב שלו ובזמן שלו. תוכלו לראות למשל את אחת הטבחיות, יש לה

בעיה ברגל שהיא חצי אמיתית וחצי פסיכולוגית. ברגעים של לחץ היא חייבת לשבת. אבל היא מתעקשת לבוא דווקא

למשמרות הקשות ולהתמודד עם זה. היא מבינה שהקושי שהיא חווה פה, יהיה קיים גם בחוץ ולכן היא צריכה לא

לוותר לעצמה ולהתמודד".

 

 

 

נועם מספר שהעיקר בבית הקפה הוא השיקום היומיומי של המתמודדים, אך לא ניתן להתעלם גם מהמכירות.

"כמובן שהצלחה נמדדת גם במכירות וברווחיות המקום. כאשר המקום מלא, החבר'ה עובדים, וכאשר הם עובדים

יש הליך שיקומי, הם לומדים ומשתפרים מכל לקוח שמגיע למסעדה, מכל מנה שהם מגישים, וככה אנחנו יכולים להוציא

כמה שיותר מתמודדים לשוק העבודה".

 

שאלנו את נועם איך שומרים על איכות גבוהה, יחד עם מחירים נמוכים יחסית, הרי המנות בקפה טוב הן עד 20 ₪ מתוך

קונספט חברתי. "אנחנו לא מתפשרים על איכות. אם מישהו יכין קפה לא טוב אז הוא ישפוך אותו ויכין חדש. אמנם

המתמודדים עוברים פה תהליך, אבל האיכות מבחינתנו במקום הראשון".

 

 

אז אם אתם רעבים ועל הדרך רוצים גם לעשות משהו טוב - באו לקפה טוב.

 

קפה טוב  | רח' הנשיא 45, חדרה 

עבור לתוכן העמוד
עמק חפר | עסקים | קהילה | בילוי ופנאי | עסקים קטנים | בית קפה | מסעדות